2013. szept. 26.

Hentesborda



A recept forrása: Alíz konyhája

sertéshús csíkokra vágva

vöröshagyma, fokhagyma
só, bors, kömény, pirospaprika
ecetes uborka, és a leve
Piros Arany vagy más paprikakrém (elhagyható)
bor
olaj

A húst előző este, borssal fűszerezve előkészítem - ha van rá időm. Ha nincs, akkor felhasználás előtt teszem meg ezt a lépést.


Apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát pirítok olajon, majd hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Fűszerezem, felöntöm uborkalével (ízlés szerint), és 2-3 db kisebb uborkát adok hozzá, összevágva. Készre főzöm, közben kóstolgatom, ízesítem. Mielőtt levenném a tűzről az ételt, pár darab csíkokra vágott uborkát adok hozzá. Főzés közben az elpárolgott levét borral pótlom. Párolt rizzsel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...