2013. szept. 3.

Töki pompos

A recept forrása: Olcsó-receptek

a tésztához:
1 kg liszt
kb. 0,5 langyos víz
2 kocka élesztő
1 ek. cukor
1 ek. só

a feltéthez:
szalonna
kolbász
hagyma
sonka
tejföl
fűszerek, fokhagyma

a végén a tetejére:
reszelt sajt

Az élesztőt kevés langyos vízben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi alapanyaghoz hozzáadva tésztát dagasztunk belőle (lehetséges, hogy több víz kell majd az összeállításhoz). Cipóvá formázzuk, és meleg helyen 15-30 percig kelni hagyjuk.

Közben összevágjuk a feltétet, a tejfölt kikeverjük reszelt fokhagymával, kevés sóval, fűszerekkel.

Ha a tészta megkelt, két részre osztjuk, és mindegyiket tepsinagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (két nagy tepsire lesz szükség). Megkenjük a tetejét fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk az összevágott feltéttel. A tetejét meg lehet hinteni magyaros fűszerekkel.

Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de még mielőtt kivennénk a sütőből, rárakjuk a reszelt sajtot is, és annyi időre visszatoljuk, míg ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...