2013. szept. 23.

Krumplis rétes

8 db réteslap
főtt krumpli
tejföl
olaj, só
cukor

A sütőt előmelegítjük. 2 db réteslapot használunk rudanként, így ebből a mennyiségből 4 rúd rétes lesz.

A réteslapot nedves konyharuhára terítjük, megkenjük olajjal, és cukros tejföllel locsoljuk meg - erre kerül a második réteslap, melyet szintén olajjal, és cukros tejföllel kenünk meg vékonyan. A főtt krumplit nagy lyukú reszelőn erre reszeljük rá, majd ismét cukros tejföllel öntözzük meg ott, ahová nem jutott krumpli. Két rövidebbik felén behajtjuk, majd a hosszabbik felén feltekerjük, mint a bejglit.

Leheletnyi olajjal kikent tepsibe rakjuk az így elkészített rudat, és vékonyan lekenjük olajos tejföllel.

A másik 3 rúd rétest is így készítjük el.

Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...