2013. szept. 11.

Kakaós csiga

a tésztához:
50 dkg liszt
0,5 dl olaj
pici só
2 tojássárgája
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
3 dl tej

a krémhez:
5 ek. cukor
2 ek. kakaó
15 dkg margarin

a kenéshez:
cukros tej

Az élesztőt pici cukorral, és kevés tejjel összekeverjük - közben a többi alapanyagot egy tálba mérjük, és hozzáöntjük az előkészített élesztőt. Fakanállal jól összekeverjük, és meleg helyre rakjuk duplájára kelni.

A krém hozzávalóit kikeverjük.

Kelesztés után a tésztát két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Feltekerjük, és ujjnyi darabokra vágjuk. Kikent tepsibe tesszük egymás mellé, és előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Mielőtt kivennénk a sütőből, meglocsoljuk meleg, cukros tejjel, és pár percre visszatoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...