2013. szept. 2.

Spenótfőzelék mirelitből

A spenót nálunk nagy általánosságban a "nem szeretem" kategóriába tartozik, így hát ritkán is készítjük. Ami azonban tény, hogy néha innen-onnan kapunk alapanyagot, amit aztán fel kell használnunk takarékossági okokból is.

Alíztól már nagyon sok mindent kipróbáltunk, és úgy gondoltam, hogy ebben sem fogok csalódni, ezért az alábbi receptre esett a választásom. 

A képen spenótfőzelék látható sült tarjával.


A recept forrása: Alíz konyhája

45 dkg mirelit spenót
3 szikkadt zsemle
7 dl tej
1 ek. liszt
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
pici cukor

A tejbe beáztatom a zsemléket, s mikor már teljesen eláztak, hozzáadom a sót, a reszelt fokhagymát, és a lisztet. Ezt botmixerrel összeturmixolom.


Közben felmelegítem a fagyasztott spenótot, majd levével együtt hozzáöntöm az összemixelt masszához. Felforralom, sózom, borsozom, pici cukorral ízesítem. Mikor puding módjára pöfög, leveszem a tűzről, s főtt krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...