2013. szept. 28.

Almás-sárgabarack krémleves

felezett sárgabarack
cikkekre vágott alma
szegfűszeg - fahéj
cukor - citromlé
1 tasak vaníliás/epres pudingpor
joghurt/tejföl

alma és sárgabarack kockák

A gyümölcs mennyiségétől függően pár liter víz, szegfűszeg, fahéj, cukor, citromlé segítségével szirupot főzünk - az a lényeg, hogy a fűszerek íze összeérjen. 

Ha kész, belerakjuk a felezett, és cikkekre vágott gyümölcsöket, és puhulásig főzzük.

Krémleves-állagúra turmixoljuk, és behabarjuk: 
1 tasak pudingport tejföllel/joghurttal csomómentesre keverünk, és öntünk hozzá a forró gyümölcsléből is - összedolgozzuk, és az egészet a fazék tartalmához öntjük. Kiforraljuk!

Ha túl sűrű lenne, felöntjük vízzel, ha pedig híg, akkor kevés lisztet/keményítőt keverünk ki vízzel, és a leveshez adjuk. Közben utóízesítjük, ha szükség van rá.

Hideg helyen hűlni hagyjuk, majd tányérokba adagoljuk, és megszórjuk kockára vágott almával, és sárgabarackkal. 

(Pudingpor helyett használhatunk keményítőt, és lisztet is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...