2013. szept. 7.

Almás rántásos rétes


Az alaprecept forrása: Rántásos rétes

15 dkg lisztből, és 25 dkg margarinból rántást csinálunk, majd felhasználásig kihűtjük.

30 dkg liszt, 2 dl tejföl, csipet só, 1 tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az elkészített rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, 6 részre osztjuk, és a töltelék elkészítéséig pihentetjük.

Az almát lereszeljük, cukrot, és fahéjat készítünk elő. A sütőt előmelegítjük.

A 6 részre osztott tésztákat egyenként kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat olajjal kenjük meg, majd egy sorba a tészta hosszabbik oldalára reszelt almát halmozunk, megszórjuk bőven cukorral, és fahéjjal a tetejét. Feltekerjük, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk, és a maradék 5 darabot is az előzőek szerint töltjük meg.

Az elkészített réteseket tojással lekenjük, majd előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük a tetejét! Porcukorral meghintve tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...