2013. szept. 8.

Paradicsomleves


a rántáshoz:
liszt - pirospaprika - olaj

egyéb hozzávalók:

sűrített paradicsom
só, bors
cukor
vöröshagyma
zellergumó és zellerszár
erőspaprika
(bazsalikom, oregánó)

rizs vagy ki-mit szeret levesbetétként


Rántást készítünk: olajat forrósítunk, megszórjuk liszttel, pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a paradicsompürével. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, hozzárakunk egy vöröshagymát, zöldpaprikát, kevés cukrot és vízzel felöntjük.


Zellerszárral vagy gumóval gazdagíthatjuk. Főzés közben kóstolgatjuk, hogy kell-e még bele cukor vagy valamilyen fűszer, pl.: bazsalikom vagy oregánó. Ha zellergumót raktunk a levesbe, mikor puhára főtt, botmixerrel pépesítjük és visszaöntjük a fazékba - így még ízesebb lesz az étel.


A főzés vége előtt rakunk bele 1-2 marék rizst vagy másmilyen levesbetétet, és azzal készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...