2013. szept. 28.

Tárkonyos krumplileves

I.
Pörköltalapot készítünk - olaj, hagyma, megdinsztel, megszór pirospaprikával, elkever -, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Felöntjük levesmennyiségű vízzel. 

Só, bors, tárkony, zöldpaprika-paradicsom (ha van) meg amilyen fűszert gondolunk. Puhára főzzük, majd behabarjuk. Kiforraljuk egyszer, közben utóízesítjük. 

II.
Anyu úgy készíti, hogy a krumplit zöldségekkel (vagy anélkül) felteszi főni. Fűszerezi, tesz bele zöldpaprikát paradicsomot (ha van), majd ha megpuhult, akkor berántja, behabarja. Tárkonnyal, tárkonyecettel ízesíti.

Variációi:
Zöldségeket főzhetünk bele, illetve hogy ezeket a belefőzött zöldségeket pépesre turmixoljuk, és visszaöntjük a leveshez - így még ízesebbé válik az étel.

Habarás nélkül is készíthetjük, s ilyenkor mindenki tesz tejfölt a maga tányérjába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...