2013. szept. 27.

Marhapörkölttel töltött tócsi

maradék marhapörkölt (recept itt: Marhapörkölt)

4 nagy krumpli
fél fej hagyma
2 tojás
só - bors - egyéb fűszer
olaj - liszt

reszelt sajt - tejföl

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszelem a hagymával együtt. Hozzáadom a tojásokat, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy felvegye a krumpli levét.

Olajjal kikent serpenyőben palacsintanagyságú tócsikat sütök belőle - mindkét felét meg kell sütni. Közben sajtot reszelek, és felhasználásig hűtőbe tárolom.

A töltött tócsik elkészítése:
Ha sütőben készítjük, akkor előmelegítjük a sütőt; (Ha frissen készítjük a pörköltet, és a tócsikat is, akkor nem kell átmelegíteni őket a sütőben/mikróban.)

A tócsi egyik felére marhapörköltet halmozunk, majd ráhajtjuk a tócsi másik felét. Olajjal vékonyan kikent tepsibe rakosgatjuk őket, és forró sütőbe toljuk, hogy átmelegedjenek. Miután kivettük őket, tejföllel lekenjük a tetejüket, és reszelt sajttal szórjuk meg. (Nem muszáj sütőt használni, mikróban is meg lehet csinálni.)

Egy adag töltött tócsi bőven elég egy embernek - salátaköret illik mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...