2013. szept. 10.

Karamellás krémes


A recept forrása: enreceptem.hu


a tésztához:

25 dkg liszt
1 kiskanál szódapor
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 ek. méz
1 tojás

az 1. krémhez:

0,5 liter tej
2 vaníliás pudingpor
2 dl víz
2 ek. liszt
2 ek. cukor

15 dkg porcukor

25 dkg margarin

a 2. krémhez:

6 ek. kristálycukor
1 dl víz
fél liter habtejszín
habfixáló

a mázhoz:

2 karamellás pudingpor
2 ek. olaj
forró víz
12 dkg porcukor

A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és előmelegített sütőben lekent tepsi hátán mindkettőt megsütjük. Félrerakjuk hűlni.


Az első krém elkészítése:

A tejet a vaníliás pudingokkal, vízzel, liszttel, cukorral pudinggá főzzük, majd még melegen belekeverjük a margarint, és porcukrot. Hűlni hagyjuk.

A második krém elkészítése:

A kristálycukrot karamellizáljuk egy lábasban, majd felöntjük a vízzel, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne az összecsomósodott cukor. Félrerakjuk. 

A tejszínt habfixálóval felverjük kemény habbá, majd kanalanként vagy vékony sugárban hozzáadjuk a kihűlt karamellt (ha esetleg nagyon besűrűsödne a karamell, akkor kevés vízzel újra felmelegítjük, és így adjuk a tejszínhez). Óvatos mozdulatokkal elkeverjük.


A sütemény összeállítása:

Egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük az első: vaníliás krémmel, majd erre kenjük a második: karamellás-tejszínes krémet, és befedjük a második tésztalappal, melynek a tetejét az alábbi mázzal kenjük le:

A karamell pudingot olajjal, porcukorral, és annyi forró vízzel összekeverjük, hogy éppen kenhető állaga legyen (1-2 ek. forró víz elég szokott lenni). Ezzel vonjuk be a tészta tetejét.


Hűtőbe rakjuk az elkészült süteményt, és másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...