2013. szept. 23.

Jó burgonyás tészta készítése



1 kg burgonya
kb. 20-30 dkg. liszt (attól függ, mennyire lisztes a burgonya)
egy jó kanál búzadara
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 tojás


friss/befőtt szilva

fahéjas cukor

A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel (apránként adjuk hozzá a lisztet, nehogy sok legyen, illetve ha nem lenne elég a megadott mennyiség, akkor még tegyünk hozzá), darával, megsózzuk, és egy tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozzuk ki. Többféle ételhez használható.


Vizet forralok, egy kanál olajjal. A tésztát kinyújtom, felvágom négyzetekre és a közepükre rakom a felezett szilvát, melybe egy kiskanál fahéjas cukrot teszek. Golyóvá formálom és a lobogó vízben kifőzöm. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor készen van az étel.

Pirított zsemlemorzsába forgatva tálalom.
A receptet Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...