2013. szept. 14.

Joghurtos-gyümölcsös poharas krém

3 dl natúr joghurt
10 dkg porcukor
2 tojássárga
1 tasak zselatin fix
5 dl tejszín
1 habfixáló
gyümölcs + a díszítéshez
babapiskóta/kekszmorzsa

A natúr joghurtot, a tojássárgákat, és a porcukrot kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, a babapiskótát összemorzsoljuk. Poharakat készítünk elő.

Az előkészített joghurtos krémbe szórjuk a zselatin fixet, elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt, és a gyümölcsöt is. 

A poharak aljára tésztamorzsát hintünk, rá pár szem gyümölcs, majd a krém kerül. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...