2013. szept. 2.

Tárkonyos sertésragu

fél kg lapocka
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, tárkony, petrezselyem
tejföl, olaj, liszt
citromlé ízlés szerint
pár darab kockázott csemegeuborka

A vöröshagymát felaprítom, olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott húst, és fehéredésig sütöm. Ezután 1-2 dl vízzel öntöm fel, fűszerezem, és puhulásig főzöm. Ha a hús megpuhult, hozzáadom az uborkát.

Elkészítem a habarást:
Tejfölt liszttel vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverek ki, majd a raguhoz öntöm, elkeverem, és kiforralom. 

A habarás után utóízesítek, és aki szereti, citromlével teheti pikánsabbá. Nokedlivel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...