2013. szept. 5.

Gyümölcsleves


vegyes gyümölcs
citromhéj
fahéj, szegfűszeg
cukor vagy édesítőszer

450 g tejföl

liszt vagy 1 tasak pudingpor (eper, puncs)

Először a szirupot készítem el: 

Vizet teszek fel egy fazékba - annyit, amennyi levest akarok készíteni -, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral vagy édesítőszerrel ízesítem. Amikor felforr, belerakom a vegyes gyümölcsöt, és újraforrásig főzöm. 

Ekkor behabarom:
Egy nagy pohár tejfölt kikeverek egy tasak pudingporral csomómentesre, majd öntök hozzá a forró gyümölcslevesből, és ezzel is eldolgozom. Ezt öntöm vissza a leveshez. Egyszer kiforralom, utóízesítem, majd tányérokba szedem, hogy előbb hűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...