fél kg lapocka
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, tárkony, petrezselyem
tejföl, olaj, liszt
citromlé ízlés szerint
pár darab kockázott csemegeuborka
A vöröshagymát felaprítom, olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott húst, és fehéredésig sütöm. Ezután 1-2 dl vízzel öntöm fel, fűszerezem, és puhulásig főzöm. Ha a hús megpuhult, hozzáadom az uborkát.
Elkészítem a habarást:
Tejfölt liszttel vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverek ki, majd a raguhoz öntöm, elkeverem, és kiforralom.
A habarás után utóízesítek, és aki szereti, citromlével teheti pikánsabbá. Nokedlivel tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.