A recept forrása: Befőzés télen-nyáron c. köny
2 kg kimagozott szilva
fél dl 10%-os ecet
40 dkg kristálycukor
A készítés előtti este a szilvát egy lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot, és leöntjük ecettel. Fedő alatt 24 órán át állni hagyjuk.
Másnap, forrástól számítva 3,5 órát takarékon főzzük, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, és 20 percig folyamatosan kevergetjük.
Fertőtlenített üvegekbe töltjük, celofánnal+gumival/tetővel lezárjuk, majd újságpapírba csomagoljuk, egy dobozba tesszük, és hagyjuk, hogy kihűljön.
Tapasztalataim:
24 óra helyett kb. 19-20 órát hagytuk állni, mert sajnos túl későn fejeztük volna be, ha tartjuk az időt.
Amikor letelt a 3,5 óra, még kb. 10 percig nem zártuk el alatta a lángot, hanem úgy kevertem folyamatosan, majd még láng nélkül 10 percet - ezt azért csináltuk, hogy párologjon a leve, és sűrűbb legyen. Megjegyzem, sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.