2013. szept. 10.

Feketeerdő


A tészta:
6 tojássárgáját 20 dkg cukorral, 2 ek. vízzel kikeverünk habosra. A megmaradt 6 tojásfehérjét keményre felverjük. 7 ek. lisztet, 2 dkg kakaót, kevés sütőpor keverünk össze egy tálban.

A habosra felvert cukros-tojásos masszába fakanállal először a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket, majd a felvert fehérjét dolgozzuk bele óvatosan.


Előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt tepsibe tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 2-3 részre vágjuk hosszában, attól függően, hogy milyen vastagra sikerül a tészta.


A krém:

2 ek. kakaót, 2 csomag vaníliás pudingot, fél liter tejben megfőzünk, kihűtünk. Ha kihűlt: 11 ek. porcukrot 25 dkg puha margarinnal kikeverünk, és a megfőzött pudingos keverékbe dolgozzuk. Ízesítjük rumaromával, ha van.

Fél liter tejszínt keményre felverünk, pár maréknyi meggyet kimagozunk.


Összeállítjuk a süteményt (2 lapos piskóta esetében):

Az alsó piskótalapra kenjük a csokis krém felét, megszórjuk a kimagozott meggy felével, és rákenjük a felvert tejszín felét. Erre kerül a második piskótalap, melyet az előző sorrend alapján kenünk meg.

A tetejére olvasztott csokit csurgatunk vékonyan, de ez a lépés el is maradhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...