2013. szept. 27.

Egybesült fasírt



fél kg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
2 egész tojás
zsemle vagy kenyér
1-2 tk. mustár
só, bors
fokhagymapor
majoránna

zsiradék

zsemlemorzsa

A kenyeret vagy zsemlét tejbe vagy vízbe áztatom. A vöröshagymát olajon megpirítom. 


Egy nagy tálba teszem a darált húst, rá a kifacsart kenyeret, a pirított vöröshagymát, a mustárt, a tojásokat és fűszerezem: sóval, borssal, fokhagymaporral, majoránnával vagy amivel akarjuk. Jól összegyúrom és megkóstolom, hogy elég ízes-e. Ha megfelelő a fűszerezése, akkor egy kizsírozott tepsibe formálom rúd alakban. A tetejét megszórom zsemlemorzsával.


Bekapcsolom a sütőt, és betolom. Kb. egy órán át sütöm, közben locsolgatom a tepsibe levő forró zsiradékkal.


A képen látható két rúd egybesült fasírt több, mint 1 kg húsból készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...