2013. szept. 11.

Mézes krémes



a tészta:

1 tojás

4 dkg vaj
1 kávéskanál szódapor
2 ek. méz
2,5 ek. tej
15 dkg cukor

a fenti alapanyagokat gőz felett sűrűre főzzük, majd még melegen beleteszünk 40-45 dkg lisztet, összegyúrjuk és 4 részre osztjuk.

Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán megsütjük mind a 4 lapot.

A krémhez:


4 dl tejben 4 ek. búzadarát megfőzünk, és hagyjuk kihűlni.


25 dkg margarint, 25 dkg cukrot és 1 tasak vaníliás cukrot habosra keverünk, majd a már kihűlt felfőzött darás krémet is beledolgozzuk.


A krém elkészítése után a lapokat betöltjük:


Az első lapra a krém felét, a második lapra sárgabaracklekvárt, a harmadik lapra pedig a maradék krémet kenjük. A teteje a negyedik lap.

Lenyomatjuk a tetejét. Másnap felszeljük, ekkor már a lapok is megpuhulnak.


Megjegyzés: Érdemes kevesebb lisztet belerakni a tésztába, hogy ne legyen olyan kemény, amikor kinyújtjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...