a tészta:
1 tojás
4 dkg vaj
1 kávéskanál szódapor
2 ek. méz
2,5 ek. tej
15 dkg cukor
a fenti alapanyagokat gőz felett sűrűre főzzük, majd még melegen beleteszünk 40-45 dkg lisztet, összegyúrjuk és 4 részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán megsütjük mind a 4 lapot.
A krémhez:
4 dl tejben 4 ek. búzadarát megfőzünk, és hagyjuk kihűlni.
25 dkg margarint, 25 dkg cukrot és 1 tasak vaníliás cukrot habosra keverünk, majd a már kihűlt felfőzött darás krémet is beledolgozzuk.
A krém elkészítése után a lapokat betöltjük:
Az első lapra a krém felét, a második lapra sárgabaracklekvárt, a harmadik lapra pedig a maradék krémet kenjük. A teteje a negyedik lap.
Lenyomatjuk a tetejét. Másnap felszeljük, ekkor már a lapok is megpuhulnak.
Megjegyzés: Érdemes kevesebb lisztet belerakni a tésztába, hogy ne legyen olyan kemény, amikor kinyújtjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.