2013. szept. 5.
Kecskegida pörkölt
csontos/kicsontozott, darabolt kecskehús
2-3 fej vöröshagyma
olaj - pirospaprika
só, bors
vörösbor (elhagyható)
paprika, paradicsom
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és hozzáadom a darabolt húst.
Kevés vizet adok hozzá, cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, és fűszerezem. Addig főzöm, - közben kóstolgatva - , míg a csontról le nem válik a hús, illetve ha csontozott hús, akkor puhulásig. A legvégén lehet hozzáadni bort, és utólag fűszerezni.
Főtt krumplival tálalom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.