2013. szept. 5.

Kecskegida pörkölt


csontos/kicsontozott, darabolt kecskehús
2-3 fej vöröshagyma
olaj - pirospaprika
só, bors
vörösbor (elhagyható)
paprika, paradicsom

A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és hozzáadom a darabolt húst. 


Kevés vizet adok hozzá, cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, és fűszerezem. Addig főzöm, - közben kóstolgatva - , míg a csontról le nem válik a hús, illetve ha csontozott hús, akkor puhulásig. A legvégén lehet hozzáadni bort, és utólag fűszerezni.


Főtt krumplival tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...