2013. szept. 29.
Zöldséges karfiolleves
fél fej karfiol
2-3 db krumpli
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só - bors - petrezselyem
fél paradicsom
zöldpaprika
olaj - liszt - pirospaprika
(tejföl)
A karfiolt rózsáira szedem, a krumplit kockára vágom, a répákat karikára, a paradicsomot cikkekre, a zöldpaprikát pedig félbe. Az így előkészített alapanyagokat fazékba teszem, vizet öntök rá, sózom, ízesítem, és az egészet puhulásig főzöm.
Ha puha, berántom:
Olajat hevítek, megszórom liszttel, pirítom rajta egy kicsit (felhabzásig), majd a tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, és felöntöm hideg vízzel. Az elkészített rántást az ételbe szűröm, kiforralom.
Aki tejfölösen szeretné, az habarja is: Tejfölt keverek ki pár teáskanál liszttel, és forró levessel - csomómentesre dolgozom, és szintén a fazék tartalmához öntöm. Kiforralom - közben utóízesítem a levest.
Levesbetétet is tehetünk bele, pl.: nokedli, vajgaluska
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.