2013. szept. 29.

Zöldséges karfiolleves


fél fej karfiol
2-3 db krumpli
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só - bors - petrezselyem
fél paradicsom
zöldpaprika
olaj - liszt - pirospaprika
(tejföl)

A karfiolt rózsáira szedem, a krumplit kockára vágom, a répákat karikára, a paradicsomot cikkekre, a zöldpaprikát pedig félbe. Az így előkészített alapanyagokat fazékba teszem, vizet öntök rá, sózom, ízesítem, és az egészet puhulásig főzöm.

Ha puha, berántom: 
Olajat hevítek, megszórom liszttel, pirítom rajta egy kicsit (felhabzásig), majd a tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, és felöntöm hideg vízzel. Az elkészített rántást az ételbe szűröm, kiforralom.

Aki tejfölösen szeretné, az habarja is: Tejfölt keverek ki pár teáskanál liszttel, és forró levessel - csomómentesre dolgozom, és szintén a fazék tartalmához öntöm. Kiforralom - közben utóízesítem a levest.

Levesbetétet is tehetünk bele, pl.: nokedli, vajgaluska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...