A recept forrása: Barbi konyhája
a tésztához:
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 tojás
2 ek. kakaópor
2 ek. méz
1 tk. szódapor
35 dkg liszt
a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
1 nagy doboz tejföl (375/450 gramm)
4 dl tej
3 csapott ek. liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
a bevonáshoz:
150 gramm étcsoki
2 ek. olaj
A tésztához valókat: porcukrot, margarint, tojást, kakaóport, mézet gőz felett egyneművé dolgozzuk, majd hozzáadjuk a szódaporos lisztet, összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, két részre osztjuk, és leolajozott tepsi hátán előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle - fontos, hogy ne süssük túl, inkább előbb vegyük ki a sütőből, amikor már ránézésre kész, mert még a forró tepsitől úgyis sül. Kihűtjük.
A krémhez a pudingport, a tejföllel, a tejjel, és a liszttel sűrűre főzzük. Külön edényben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos masszába dolgozzuk. A lapokat ezzel a krémmel töltjük be.
A sütemény tetejét pedig bevonjuk csokival, melyet gőz felett az olajjal olvasztunk össze. Érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, és másnap szeletelni, mert akkor már a lapok átpuhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.