2013. szept. 7.
Paprikás krumpli
1 kg krumpli
1-2 vöröshagyma
olaj, pirospaprika
virsli vagy lecsókolbász
zöldpaprika, paradicsom
só, bors, fokhagyma
Olajon megpirítom a hagymát (adhatok hozzá szalonnát is, akkor a hagymával együtt pirítom meg), majd lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem és hozzárakom a megpucolt, hasábokra vágott burgonyát. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Adok hozzá sót, borsot, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot.
Amikor a krumpli megpuhul, beletesszük a karikára vágott virslit vagy kolbászt, és pár perc főzés után készen is van.
Fehér kenyérrel, savanyúsággal vagy kompóttal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.