2013. szept. 10.
Karamellás krémes
A recept forrása: enreceptem.hu
a tésztához:
25 dkg liszt
1 kiskanál szódapor
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 ek. méz
1 tojás
az 1. krémhez:
0,5 liter tej
2 vaníliás pudingpor
2 dl víz
2 ek. liszt
2 ek. cukor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
a 2. krémhez:
6 ek. kristálycukor
1 dl víz
fél liter habtejszín
habfixáló
a mázhoz:
2 karamellás pudingpor
2 ek. olaj
forró víz
12 dkg porcukor
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és előmelegített sütőben lekent tepsi hátán mindkettőt megsütjük. Félrerakjuk hűlni.
Az első krém elkészítése:
A tejet a vaníliás pudingokkal, vízzel, liszttel, cukorral pudinggá főzzük, majd még melegen belekeverjük a margarint, és porcukrot. Hűlni hagyjuk.
A második krém elkészítése:
A kristálycukrot karamellizáljuk egy lábasban, majd felöntjük a vízzel, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne az összecsomósodott cukor. Félrerakjuk.
A tejszínt habfixálóval felverjük kemény habbá, majd kanalanként vagy vékony sugárban hozzáadjuk a kihűlt karamellt (ha esetleg nagyon besűrűsödne a karamell, akkor kevés vízzel újra felmelegítjük, és így adjuk a tejszínhez). Óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük az első: vaníliás krémmel, majd erre kenjük a második: karamellás-tejszínes krémet, és befedjük a második tésztalappal, melynek a tetejét az alábbi mázzal kenjük le:
A karamell pudingot olajjal, porcukorral, és annyi forró vízzel összekeverjük, hogy éppen kenhető állaga legyen (1-2 ek. forró víz elég szokott lenni). Ezzel vonjuk be a tészta tetejét.
Hűtőbe rakjuk az elkészült süteményt, és másnap szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.