2013. szept. 6.
Szilvás rántásos rétes
a rántáshoz:
15 dkg liszt
25 dkg margarin
a réteshez:
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
csipet só
a töltelékhez:
felezett szilva
cukor, fahéj
a kenéshez:
olaj
tojás
A 15 dkg liszt, és 25 dkg margarinból rántást készítünk, majd kihűtjük
A réteshez valókat összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az előzőleg elkészített, kihűtött rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, majd 6 részre osztjuk. Kb. fél óra pihentetés után egyenként kinyújtjuk őket.
Minden kinyújtott lapot olajjal kenünk le, majd a felezett szilvákat egy sorban a tészta hosszabbik oldalára rakjuk úgy, hogy alul a hosszabbik oldalán, és mellette a rövidebbik oldalain kevés helyet hagyunk. Ha sikerült megtölteni, megszórjuk a tetejét bőven cukorral, és fahéjjal, majd feltekerjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.
Közben előmelegítjük a sütőt, a maradék 5 lapot is kinyújtjuk, és az előzőek szerint töltjük. A sütőbe berakás előtt lekenjük a tetejét felvert tojással. Pirosra sütjük.
Nálunk 5 rúd rétes lett belőle, mert annyi fér bele a tepsibe, így 5 részre is osztottuk a rántással megkent, feltekert tésztát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.