2013. szept. 25.

Zsíros pogácsa




1 kg liszt
1 tasak sütőpor
2 élesztő (10 dkg)
25 dkg zsír + a kenéshez
só, cukor
tej - annyi, hogy a tészta nyújtható legyen


Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a hozzávalókat, kisodorjuk vékonyra, a tetejét megkenjük zsírral, és hajtogatjuk! 

15 percig pihentetjük, majd még egyszer kinyújtjuk, zsírral lekenjük a tetejét, és hajtogatjuk, de ellentétes irányban. Újabb 15 perc pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk, és szaggatjuk.

A pogácsák tetejét megkenjük tojással, köményt/szezámmagot/sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőbe tolva, szép pirosra sütjük őket.

Tapasztalataim:
Az egyik legfinomabb pogácsa receptünk. 

Kétszer hajtogatjuk, de lehet háromszor is, csak akkor megint ellentétes hajtogatás és 15 perc pihenő van. 

Minden behajtás előtt a tetejét lekenjük zsírral!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...