1 kg liszt
1 tasak sütőpor
2 élesztő (10 dkg)
25 dkg zsír + a kenéshez
só, cukor
tej - annyi, hogy a tészta nyújtható legyen
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a hozzávalókat, kisodorjuk vékonyra, a tetejét megkenjük zsírral, és hajtogatjuk!
15 percig pihentetjük, majd még egyszer kinyújtjuk, zsírral lekenjük a tetejét, és hajtogatjuk, de ellentétes irányban. Újabb 15 perc pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk, és szaggatjuk.
A pogácsák tetejét megkenjük tojással, köményt/szezámmagot/sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőbe tolva, szép pirosra sütjük őket.
Tapasztalataim:
Az egyik legfinomabb pogácsa receptünk.
Kétszer hajtogatjuk, de lehet háromszor is, csak akkor megint ellentétes hajtogatás és 15 perc pihenő van.
Minden behajtás előtt a tetejét lekenjük zsírral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.