2013. szept. 8.
Paradicsomleves
a rántáshoz:
liszt - pirospaprika - olaj
egyéb hozzávalók:
sűrített paradicsom
só, bors
cukor
vöröshagyma
zellergumó és zellerszár
erőspaprika
(bazsalikom, oregánó)
rizs vagy ki-mit szeret levesbetétként
Rántást készítünk: olajat forrósítunk, megszórjuk liszttel, pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a paradicsompürével. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, hozzárakunk egy vöröshagymát, zöldpaprikát, kevés cukrot és vízzel felöntjük.
Zellerszárral vagy gumóval gazdagíthatjuk. Főzés közben kóstolgatjuk, hogy kell-e még bele cukor vagy valamilyen fűszer, pl.: bazsalikom vagy oregánó. Ha zellergumót raktunk a levesbe, mikor puhára főtt, botmixerrel pépesítjük és visszaöntjük a fazékba - így még ízesebb lesz az étel.
A főzés vége előtt rakunk bele 1-2 marék rizst vagy másmilyen levesbetétet, és azzal készre főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.