tojás
krumpli
füstölt szalonna
zsiradék
tejföl
só, bors, fokhagyma
rozmaring (elhagyható)
(reszelt sajt)
A tojásokat felrakom egy lábasba sóval, hideg vízbe a tűzhelyre és keményre főzöm őket. A krumplit meghámozom, és karikára szelem, a szalonnát csíkokra metélem. Tejfölt keverek ki sóval, olajjal és borssal.
Amikor a tojás kész, megpucolom, és félrerakom. Zsiradékot hevítek, és a krumplit a szalonnával majdnem készre sütöm benne. Ha nem fér bele az összes a serpenyőbe, akkor több részletben sütöm ki. Ízesítem sóval, borssal, fokhagymával.
Egy tepsit készítek elő, kikenem olajjal, és belehalmozom a szalonnás krumpli felét. Rávagdosom a megfőzött tojások felét, és meghintem borssal, fokhagymaporral, és enyhén rozmaringgal. Bőven kenek rá tejfölt, majd újra krumplis réteg, tojás, fűszerezés, és tejfölözés következik. A tetejét megszórom reszelt sajttal, ha van otthon.
Bekapcsolom a sütőt és kb. egy óra alatt készre sütöm, míg a teteje meg nem pirul.
Tapasztalat:
Sokkal finomabb, mint a hagyományos verzió!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.