2013. szept. 4.
Köménymagos-tojásos rántott leves
1 vöröshagyma
kömény, pirospaprika
olaj, liszt
só, bors
1-2 felvert tojás
A vöröshagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, majd megszórom liszttel, és habzásig pirítom rajta, de közben hozzáadok 1-2 tk. köményt is, és kevergetve együtt pirítom vele. Ezután a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és felöntöm vízzel.
Sózom, borsozom, és 15-20 percig főzöm, közben kóstolgatom, és ha kell ízesítem. Mielőtt levenném a tűzről, beleöntöm a felvert tojást, és 1-2 percig főzöm vele! Pirított kenyérkockával tálalom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.