2013. szept. 7.
Almás rántásos rétes
Az alaprecept forrása: Rántásos rétes
15 dkg lisztből, és 25 dkg margarinból rántást csinálunk, majd felhasználásig kihűtjük.
30 dkg liszt, 2 dl tejföl, csipet só, 1 tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az elkészített rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, 6 részre osztjuk, és a töltelék elkészítéséig pihentetjük.
Az almát lereszeljük, cukrot, és fahéjat készítünk elő. A sütőt előmelegítjük.
A 6 részre osztott tésztákat egyenként kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat olajjal kenjük meg, majd egy sorba a tészta hosszabbik oldalára reszelt almát halmozunk, megszórjuk bőven cukorral, és fahéjjal a tetejét. Feltekerjük, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk, és a maradék 5 darabot is az előzőek szerint töltjük meg.
Az elkészített réteseket tojással lekenjük, majd előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük a tetejét! Porcukorral meghintve tálaljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.