A recept forrása: Olcsó-receptek
a tésztához:
1 kg liszt
kb. 0,5 langyos víz
2 kocka élesztő
1 ek. cukor
1 ek. só
a feltéthez:
szalonna
kolbász
hagyma
sonka
tejföl
fűszerek, fokhagyma
a végén a tetejére:
reszelt sajt
Az élesztőt kevés langyos vízben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi alapanyaghoz hozzáadva tésztát dagasztunk belőle (lehetséges, hogy több víz kell majd az összeállításhoz). Cipóvá formázzuk, és meleg helyen 15-30 percig kelni hagyjuk.
Közben összevágjuk a feltétet, a tejfölt kikeverjük reszelt fokhagymával, kevés sóval, fűszerekkel.
Ha a tészta megkelt, két részre osztjuk, és mindegyiket tepsinagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (két nagy tepsire lesz szükség). Megkenjük a tetejét fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk az összevágott feltéttel. A tetejét meg lehet hinteni magyaros fűszerekkel.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de még mielőtt kivennénk a sütőből, rárakjuk a reszelt sajtot is, és annyi időre visszatoljuk, míg ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.