2013. szept. 20.

Sárgabarack krémleves

darabolt sárgabarack
cukor, egész fahéj
egész szegfűszeg
csipet só
citromlé
1 tasak pudingpor (eper, vanília, puncs)
tejföl

Vízből fahéj, cukor, szegfűszeg, citromlé, és egy csipet só hozzáadásával szirupot készítünk. Amikor már jól összeforrtak a fűszerek, a feldarabolt sárgabarackot is belerakom. Addig főzöm, míg kissé szét nem esik a barack, aztán botmixerrel krémleves-állagúra turmixolom.

1 tasak epres pudinport kikeverek egy közepes tejföllel (375 gramm), és néhány kanálnyi forró főzőlével. Az egészet a krémleveshez adom, és egyszer kiforralom. Ha túl híg lenne, akkor némi vizet keverek ki pudinggal/liszttel/keményítővel, és újrasűrítem.

Amikor kész, tányérokba szedem, és hagyom kihűlni. Fogyasztás előtt kockára vágott friss barackkal gazdagítom.

Pudingpor helyett keményítőt, illetve lisztet is lehet használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...