2013. szept. 5.
Gyümölcsleves
vegyes gyümölcs
citromhéj
fahéj, szegfűszeg
cukor vagy édesítőszer
450 g tejföl
liszt vagy 1 tasak pudingpor (eper, puncs)
Először a szirupot készítem el:
Vizet teszek fel egy fazékba - annyit, amennyi levest akarok készíteni -, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral vagy édesítőszerrel ízesítem. Amikor felforr, belerakom a vegyes gyümölcsöt, és újraforrásig főzöm.
Ekkor behabarom:
Egy nagy pohár tejfölt kikeverek egy tasak pudingporral csomómentesre, majd öntök hozzá a forró gyümölcslevesből, és ezzel is eldolgozom. Ezt öntöm vissza a leveshez. Egyszer kiforralom, utóízesítem, majd tányérokba szedem, hogy előbb hűljön.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.