Az alap: Rántott leves
olaj - liszt - pirospaprika
só - bors
kenyérkocka
Olajat hevítünk, liszttel szórjuk meg, amit kevergetve zsemleszínűre pirítunk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük hideg vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Köménymagos leves
vöröshagyma - olaj - liszt - pirospaprika
só - bors - kömény
kenyérkocka
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel, mellyel szintén pirítjuk egy ideig, de közben adjunk hozzá 1-2 tk. köményt is, melyet pár pillanatig megkapatunk. Ha ez megvan, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel. Sóval, borssal, ha kell még őrölt köménnyel ízesítjük, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Tojásleves
Ugyanaz, mint az előzőek, annyi változtatással, hogy mielőtt lekapcsolnánk a tűzről, 1-2 felvert tojást öntünk a levesbe, melyet kiforralunk, és már tálalható is! :) Lehet ebbe is tenni kenyérkockát!
Legtöbbször igazából az ember ötvözi a hármat, és így lesz belőle:
Köménymagos-tojásos rántott leves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.