A recept forrása: Gizi receptjei
8 db csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
3-4 krumpli
1 ek. liszt
1 dl fehérbor
4 dl víz
2 leveskocka
só, bors, 2-3 babérlevél
kakukkfű
olaj
A húst besózzuk, borsozzuk. A zöldségeket (hagymák, répák, krumpli) daraboljuk fel tetszés szerint - kockára, karikára.
Serpenyőben kevés olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát pirítsuk meg, majd tegyük félre.
A fennmaradó zsiradékon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg liszttel, és pirítsuk barnára, ezután pedig öntsük fel borral, és vízzel. Miután felöntöttük folyadékkal, tegyük bele a zöldségeket, a leveskockát, fűszerezzük, és forraljuk fel.
Egy tepsi közepére halmozzuk a húst, és köré az előzőleg elkészített zöldségeket lével együtt. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, puhára pároljuk. Érdemes a végén levenni róla a fóliát, és megpirítani a csirkeszárnyakat, illetve addig sütni, míg sűrű szaftot nem kapunk.
Az elkészült ételhez köret sem kell, hisz a hússal együtt sült zöldség tökéletesen pótolja azt. Finom, fűszeres!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.