2013. okt. 16.

Kijevi krémes



a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 kocka margarin
1 sütőpor
4 db tojássárgája
tejföl (annyi, hogy rugalmas tésztát kapjak)

a nyers tészta tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor

a krémhez:
4 dl tej
4 kanál liszt
1 tojás

25 dkg porcukor
1 kocka margarin
1 vaníliás cukor

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle. Lezsírozott tepsi hátára terítjük a kinyújtott tésztát, megkenjük a gőz felett felvert habbal, és durvára tört dióval szórjuk meg.

A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük, és elosztjuk 3 részre.


Előmelegített sütőbe, egyenként mindhárom lapot megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

A krém elkészítése:
A lisztet, tejet, tojást a tűzhelyen összefőzzük, hűlni hagyjuk, s addig elkészítjük a vajas krémet a porckor, margarin, és a vaníliás cukor habosra keverésével.

Miután az összefőzött lisztes-tejes keverék kihűlt, egyneművé keverjük a habosra kevert margarinos masszával. Ezzel a krémmel töltjük be a megsütött diós lapokat.

Az elkészült süteményt hideg helyre tesszük, másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...