a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 kocka margarin
1 sütőpor
4 db tojássárgája
tejföl (annyi, hogy rugalmas tésztát kapjak)
a nyers tészta tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
a krémhez:
4 dl tej
4 kanál liszt
1 tojás
25 dkg porcukor
1 kocka margarin
1 vaníliás cukor
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle. Lezsírozott tepsi hátára terítjük a kinyújtott tésztát, megkenjük a gőz felett felvert habbal, és durvára tört dióval szórjuk meg.
A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük, és elosztjuk 3 részre.
Előmelegített sütőbe, egyenként mindhárom lapot megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krém elkészítése:
A lisztet, tejet, tojást a tűzhelyen összefőzzük, hűlni hagyjuk, s addig elkészítjük a vajas krémet a porckor, margarin, és a vaníliás cukor habosra keverésével.
Miután az összefőzött lisztes-tejes keverék kihűlt, egyneművé keverjük a habosra kevert margarinos masszával. Ezzel a krémmel töltjük be a megsütött diós lapokat.
Az elkészült süteményt hideg helyre tesszük, másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.