a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 vaníliás cukor
1 kávéskanál szódapor
2 ek. kakaópor
1 mk. fahéj
tejföl
a töltelékhez:
10 dkg margarin
5 ek. porcukor
1 dl rum
15 dkg kókuszreszelék
6 tojásfehérje
lekvár
a mázhoz:
2 tojássárga
10 dkg porcukor
A tésztához valókat puha tésztává gyúrjuk, két részre osztjuk. Egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük. Lekvárral megkenjük, a tölteléket rárakjuk, meglocsoljuk lekvárral, és befedjük a második kinyújtott lappal is.
A töltelék elkészítése:
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, és ezzel is eldolgozzuk.
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszt, s az így kapott habot összedolgozzuk az előzőleg habosra kevert margarinos masszával. Ezt a tölteléket tesszük az alsó lapra, melyet lekvárral kentünk le.
Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük, majd még melegen a kikevert mázat rákenjük.
A máz elkészítése:
10 dkg porcukrot a 2 tojássárgájával jó alaposan kanállal kikeverünk. Miután rákentük a tésztára, hagyjuk rászáradni.
A sütemény csokoládéval is be lehet vonni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.