2013. okt. 24.
Nudli
1 kg burgonya
kb. 20-30 dkg liszt (a krumpli lisztességétől függően lehet több vagy kevesebb)
1 púpos ek. búzadara
2 ek. olaj
1 tojás
só
pirított zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, majd ha megfőtt, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hozzáadjuk a darát, olajat, tojást, sót, és apránként a lisztet. Tésztát gyúrunk belőle, és lisztezett felületen vastag rudakat sodrunk, melyeket elvagdosunk, és kisebb adagokban lobogó vízben kifőzzük (amikor a víz tetejére feljön a nudli, akkor kész).
A kifőzött nudlikat pirított zsemlemorzsába hempergetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.