A recept forrása: Olcsó-receptek
a tésztához:
35 dkg liszt
17 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás
2 ek. kakaópor
1 kávéskanál szódapor
1 dkg élesztő
1 dl tej (kb.)
a krémhez:
6 ek. kristálycukor
8 dl tej
25 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 ek. liszt
A tészta hozzávalóit összegyúrunk, és 3 részre osztva, egyenként kisütjük előmelegített sütőben, lezsírozott tepsi hátulján. A tésztalapokat sütés előtt megszurkáljuk néhány helyen.
A krémhez a 6 ek. kristálycukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 5 dl tejjel, és megvárjuk, míg teljesen felolvad benne (vigyázzunk, mert veszélyes lehet ez a művelet!). Ezután belerakjuk a margarint, porcukrot, vaníliás cukrot, és tovább főzzük, míg a margarin el nem olvad benne.
Közben 5 ek. liszttel csomómentesre keverem a maradék 3 dl tejet, és az előzőleg elkészített karamellás-vajas krémhez adom. Folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzöm - de ha nem lenne eléggé sűrű, akkor kevés tejjel még lisztet keverek ki, és belekeverve kiforralom.
Az így elkészült krémet langyosra hűtöm, és megtöltöm vele a kisült tésztalapokat. Másnap szeletelhető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.