1 kg liszt
2 dl tejföl
fél liter tej
5 dkg élesztő
1 tojás
1 csapott ek. só
1 ek. olaj
olaj a sütéshez
reszelt sajt a töltéshez
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Lisztezett felületen kb. 1 órán át kelesztjük, majd egy pohárral darabokat szaggatunk belőle.
Olajos kézzel kihúzogatjuk a "korongot", majd az egyik felére reszelt sajtot halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, és összenyomjuk úgy, hogy ne tudjon a töltelék kifolyni belőle (a tészta ne legyen nagyon vastag, inkább vékonyabb, hogy könnyebben átsüljön).
Közben olajat hevítünk, és a töltött lángosokat kisütögetjük benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.