A recept forrása: Andi konyhája
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
1 kiskanál szódapor
1 tojás + 1 tojássárga
5 dkg margarin
1 ek. rum/konyak
a krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. liszt
1 liter tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
3 tojássárgája
fél liter Hulala habtejszín
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és lezsírozott tepsi hátán, előmelegített sütőben, két lapot sütünk belőle. Az egyik kisült lapot még melegen kockákra vágjuk - ez lesz a sütemény teteje.
A krémhez a vaníliás pudingot a liszttel összekeverjük, majd beleütjük a tojások sárgáját, és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük, kihűtjük.
A margarint a kétféle cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a már kihűlt pudingos krémbe.
A tejszínt kemény habbá felverjük.
A süteményt összeállítjuk:
Az alsó tésztalapra kenjük a sárga krémet, erre a felvert tejszínt simítjuk, és egyenként ráhelyezzük a kockára vágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy átgyengüljön, másnap szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.