2013. okt. 1.

Gyümölcstorta




a tésztához:
3 tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
7 dkg olvasztott margarin

a krémhez:
1 vaníliás pudingpor
4 ek. kristálycukor
fél liter tej

1 tasak tortazselé
gyümölcs

A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd egy idő után folyamatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot is, kemény habbá verjük. Ha ez megvan, akkor egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet, és margarint is beleforgatjuk.

Előmelegített sütőbe, egy alufóliával kibélelt kapcsos tortaformába öntjük az elkészített masszát, és tűpróbáig sütjük.

A pudinghoz valókat sűrűre főzzük, majd a kicsit kihűlt torta tetejére öntjük. Kirakjuk gyümölccsel a tetejét, majd az előírás szerint elkészítjük a tortazselét, és a gyümölcsre öntjük.

Berakjuk a hűtőbe dermedni, hogy a zselé megkössön. Szeletekre vágva tálaljuk!

Tapasztalataim:
Lehet direkt gyümölcstorta formába is sütni, de jó a kapcsos forma is, sőt a tepsi is.

Ha tortaformába készítjük, akkor mindig ki szoktuk bélelni alufóliával, amit a piskóta megsülése után leválasztunk az aljáról, de a tésztát visszatesszük a formába, mert a süti betöltése ott történik meg. Ez azért is praktikus, mert se a puding, se a zselatin nem folyik le az oldalán, ugyanis a kapocs megfogja.

Ha tepsiben készítjük, akkor elég lezsírozni, és megsülés után ki sem kell venni a piskótát. Ilyenkor kétszeres mennyiséget veszünk mindenből, mert a tepsinek nagyobb a mérete, mint a tortaformáé.

Friss gyümölcsöt szoktunk használni, de szerintem az üveges is teljesen megfelel. Legutóbb mi ananász konzervvel készítettük, de nagyon népszerű az eper, kivi, meggy, és bogyós gyümölcsös is.

Étkezési zselatinnal is próbáltuk a tetejét bevonni, de az nem kötött meg rajta, úgyhogy maradtunk a tortazselénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...