A recept forrása: Küldd el a recepted magazin
a tésztához:
5 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
5 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
a krémhez:
5 dkg puding
5 dkg cukor
12,5 dkg porcukor
1 kanál kakaópor
2,5 dl tej
2 kanál presszókávé
12,5 dkg margarin
a tetejére:
10 dkg étcsoki
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a sóval, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kókuszt Kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel. Habosra keverjük a margarint a cukorral. A kihűlt pudingot robotgéppel simára keverjük és hozzáadjuk a cukros margarinhoz.
Beletesszük a kakaót, a kávét és tovább keverjük. Ha egyenletesen sima, habos krémet kaptunk, megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és óvatosan a krémre kenjük. Ha megkötött a csoki, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.