2013. okt. 9.

Lekváros piskótatekercs

5 tojás
5 ek. liszt
5 ek. kristálycukor

baracklekvár


A sütőt előmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk.


A tojásfehérjét robotgéppel vagy kézileg elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már majdnem kemény habbá alakult, egyesével beleütjük a tojások sárgáját, és lassú fokozaton ezeket is eldolgozzuk. Ha kész, a lisztet óvatos mozdulatokkal, fakanál segítségével beleforgatjuk.


Alufóliával kibélelt hosszabb tepsibe simítjuk a masszát, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt a tészta, lekvárral megkenve feltekerjük, és alufóliába csavarjuk. Egyszerű, gyors sütemény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...