2013. okt. 2.

Zserbó



a tésztához:
75 dkg liszt
30 dkg margarin
9 ek. kristálycukor
késhegynyi szódapor
2 dkg élesztő (vagy 1 tasak szárított élesztő)
tej

a töltelékhez:
cukros darált dió
lekvár

tojás a kenéshez

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és téglalappá formázzuk. 4 részre osztjuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal, majd az első tésztacipót kinyújtjuk, és belehelyezzük. Bőven megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros dióval. 

Ugyanígy járunk el a másik 2 lappal is: kinyújtjuk - lekvárral megkenjük - cukros dióval megszórjuk. A negyedik lapot is kinyújtjuk, és ez lesz a sütemény teteje.

Felvert tojással lekenjük a tésztát, néhány helyen késsel megszurkáljuk, majd 1 órát pihentetjük.

Előmelegített sütőbe pirosra sütjük a zserbót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...