a tésztához:
75 dkg liszt
30 dkg margarin
9 ek. kristálycukor
késhegynyi szódapor
2 dkg élesztő (vagy 1 tasak szárított élesztő)
tej
a töltelékhez:
cukros darált dió
lekvár
tojás a kenéshez
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és téglalappá formázzuk. 4 részre osztjuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal, majd az első tésztacipót kinyújtjuk, és belehelyezzük. Bőven megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros dióval.
Ugyanígy járunk el a másik 2 lappal is: kinyújtjuk - lekvárral megkenjük - cukros dióval megszórjuk. A negyedik lapot is kinyújtjuk, és ez lesz a sütemény teteje.
Felvert tojással lekenjük a tésztát, néhány helyen késsel megszurkáljuk, majd 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőbe pirosra sütjük a zserbót!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.