egy adag nokedli
egy szelet kolozsvári szalonna
tejföl, só, olaj
Egy serpenyőbe teszem a felcsíkozott szalonnát, és öntök rá egy leheletnyi olajat. Pár percig sütöm a szalonnát, majd belerakom a forró vízzel leöblített nokedlit, és átforrósítom az egészet.
Tányérra szedem, megöntözöm bőven tejföllel, és ha kell, megsózom.
Tapasztalataim:
Szinte mindig problémát jelent nálunk, hogy mit csináljunk a megmaradt nokedlivel. Egyik este miután ismét láttam, hogy valószínűleg a kuka martaléka lesz megint, úgy gondoltam, készítek valamit belőle vacsorára.
Nos, a legkézenfekvőbb, és leggyorsabb megoldásnak a fenti recept tűnt. Az íze olyan, mintha túrós tésztát ennék, ami szerintem elég jó pont! Sőt, el tudom képzelni ebédre is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.