kockára vágott krumpli
zöldségek (répa, zeller, karalábé)
zöldpaprika, paradicsom
só, bors, babérlevél
olaj - liszt - pirospaprika
vöröshagyma
A krumplit hideg vízbe felrakjuk főni a hasábokra darabolt zöldségekkel, paprikával, paradicsommal együtt. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel. Puhulásig főzzük, majd berántjuk hagymás rántással.
Hagymás rántás:
Olajat hevítünk, a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, megszórjuk liszttel, habzásig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával hintjük meg, és felöntjük hideg vízzel. A leveshez szűrjük. Kiforraljuk.
A belefőtt zöldségeket kivesszük a levesből - nem baj, ha krumpli is kerül közé -, botmixerrel pürésítjük, és az egészet visszaöntjük a fazékba. Felforraljuk, ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Tapasztalataim:
Jobb, ha hasábokra vannak vágva a zöldségek, mert könnyebb kivenni a levesből a turmixoláshoz. Használhatunk hozzá lefagyasztott alapanyagot is. Olyan zöldséggel dolgozzunk, ami éppen otthon van; ha csak egyféle van, akkor sincs probléma.
Zellerzöld, petrezselyemzöld is kerülhet bele, de azt ne pürésítsük, hanem a végén dobjuk ki a levesből a zöldpaprikával együtt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.