2013. okt. 1.

Szilvadzsem



1 kg magozott szilva
40 dkg kristálycukor
1 tasak dzsemfix

Egy edénybe kimérjük a gyümölcsöt, a cukrot, és a dzsemfixet, majd alaposan összekeverjük az egészet, és folytonos keverés mellett felforraljuk. Közben beleturmixolhatunk - akár teljesen, akár darabosra.

Amikor már jól felforrt, és az állaga is megfelelő, lekapcsoljuk alatta a lángot, és fertőtlenített üvegekbe töltjük a dzsemet. Celofánnal lezárjuk, és lekötjük.

Újságpapírba csomagolva hagyjuk kihűlni.

Tapasztalataim:
Külön szilvához való dzsemfixet használtunk, ami azt hiszem, ennél a termékcsoportnál újdonság. Kb. 6 kg szilvából készítettük, és hagytunk benne darabokat is.

Kóstolás után a dzsem nekem elég édesnek bizonyult, de ennek ellenére nagyon finom lett!

A képen látható mennyiség 6 kg szilvából készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...