a tészta:
50 dkg liszt
14 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
1 sütőpor
2 tojás
csipet fahéj
3 ek. tejföl
a töltelék:
reszelt alma
darált keksz vagy tésztamorzsa
kristálycukor, fahéj, gyömbér
felvert tojás
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd az egyik tésztacipót kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük. Tésztamorzsát vagy darált kekszet szórunk rá, és a kicsit kinyomkodott reszelt almát rátesszük. Megszórjuk kristálycukorral, fahéjjal, és gyömbérrel, majd a második kinyújtott tésztacipóval befedjük.
Lekenjük a tetejét felvert tojással, villával néhány helyen beleszurkálunk, és a forró sütőbe toljuk. Szép pirosra sütjük a tetejét.
Tapasztalataim:
Nem számoltam, hogy hány almát reszeltem le. Nem is fontos levágni a héját, megmosva, illetve a rossz részeket kivágva, az is mehet bele. A megmaradt reszelt almát érdemes lefagyasztani.
Ha nincs fahéj a tésztába, nem gond. A reszelt almára pedig bőven elég a fahéj is, gyömbért azért szórtam rá, mert épp volt itthon.
A tésztacipókat felhasználásig a hűtőbe tároljuk.
Ugyanezzel a tésztával készíthetünk szilvás, illetve almás-szilvás pitét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.